Wallachian

Where's Xavi???

Syberia 1 Walkthrough. Partea IV: Aralbad


Aceasta este ultima parte a ajutorului pentru Syberia 1. Voi dezvalui aici secretele din spatele puzzleurilor din orasul Aralbad, ultimul oras in care aventurile lui Kate se opresc pentru moment dupa ce il intalneste pe Hans Voralberg. Va trebui sa rezolvam cateva probleme in Aralbad, ne vom intoarce in Komkolzgrad cu zepelinul pentru ca apoi sa ne luam trenul catre Aralbad. Gasiti fisiere de ajutor pe capitole aici:

Syberia 1

  1. Syberia 1 Walkthrough. Partea I: Valadilene, Alpii Francezi
  2. Syberia 1 Walkthrough. Partea II: Barrockstadt
  3. Syberia 1 Walkthrough. Partea a III: Komkolzgrad
  4. Syberia 1 Walkthrough. Partea IV: Aralbad (prezentat aici)

Syberia 2

  1. Syberia 2 Walkthrough. Partea I: Romansbourg
  2. Syberia 2 Walkthrough. Partea II: Tinutul de Gheata
  3. Syberia 2 Walkthrough. Partea III: Satul Yukol
  4. Syberia 2 Walkthrough. Partea IV: Syberia Island

Syberia 1

Aralbad

Iesiti din zepelin si inaintati spre hotel. Remarcati fantana apoi intrati in hotel

Hotelul: Intrati in vorba cu Felix Smetana, receptionerul si epuizati lista de dialoguri. Va interzice accesul si re intoarce la privitul meciului. Inspectati camera si incercati usile. Una duce catre spa dar este incuiata iar alta intr-o debara unde veti gasi detergent. Iesiti in curte si turnati detergenul in fantana. Reintrati in hotel, trageti draperiile. Vorbiti din nou cu Felix. Acesta vede pe geam fantana si se duce sa o curete. Intrazi in zona biroului acestuia.

Inspectati registrul, veti gasi ca pe 5/6/1981 Helena Romanovsky a fost cazata aici. Retineti codul ei, 1270. Ridicati pliantul hotelului Edenor unde va va atrage atentia numarul hotelului Meurizt scris de mana. Apasati butonul rosu de la birou, va va deschide usa catre zona de spa.

Spa: Intrati. Mergeti prin dreapta, treceti de o piscina termala, o tabla de sah si o usa incuiata. ati ajuns in partea opusa fata de intrare. Acolo mergeti inainte spre o incapere unde sunt niste pahare pe masa. Ridicati un pahar de cristal apoi reveniti in zona piscinei. Continuati-va inconjurul piscinei centrale intrand in sala de mese. Vorbiti cu automatonul cu scaunul cu rotile de aici. Este James, automatonul-sora medicala al Helenei. Nu va vorbi despre Hans dar o informeaza pe Kate ca Helena este afara, la capatul cheului. Ocoliti barul si incercati sa accesati usa formand codul Helenei, 1270. Coduleste refuzat (dar jocul deschide accesul la o usa).

Iesiti din sala de mese si duceti-va din nou in zona dintre camera cu paharul de cristal si piscina termala. Usa aceea este acum deschisa. Intrati in vestiar si ridicati de jos un card de acces cu un cod temporar, 0968.

Reveniti in sala de mese, la usa catre cheu. Formati 0968. In anticamera gasiti o masca de gaze, folositi-o pentru a putea iesi. In capat vorbiti cu Helena. Ea va cere ca James sa o ia de acolo. Pentru asta va trebui sa remarcati un clopotel atarnat in apropiere. Clantaniti lantul de langa apoi luati clopotelul. Amplasati-l pe cel mai apropiat stativ de langa usa si zanganiti din nou. Pentru ca James nu vine duceti-va inauntru si vorbiti cu el. El o va aduce pe Helena inauntru. Epuizati dialogurile. Veti afla ca George, un barman de la hotel Meurizt a conceput un cocteil miraculos care i-a redat vocea candva. Va trebui sa reconstituiti acel cocteil.

Barul: Pentru a afla ingredientele necesare unui Blue Helena sunati folosind telefonul mobil la hotel Meurizt pe George. Numarul hotelului e scris de mana pe brosura hotelului pe care ati furat-o de la receptie, 46433643.  Veti avea nevoie conform instructiunilor de:

  • vodca
  • blue curacao
  • miere
  • lamaie
  • cuburi de gheata
  • amestecati bine

Deschideti compartimentul din josul barului. Veti gasi acolo o lamaie taiata si miere cristalizata. Pentru a obtine miere lichida va trebui sa va intoarceti in zona piscinei termale. Acolo se gasesc acum doi barbati care joaca sah. In fata piscinei termale este o roata, invartiti pentru a creste temperatura apei. Plasati borcanelul cu miere cristalisata in apa si aveti acum miere lichida. Reveniti la bar si priviti indeaproape zona pentru bauturi. Veti gasi o mica lista cu bauturi si semne muzicale. Plasati elementele necesare in locasurile potrivite: vodca (luata de la Boris in Kolmozgrad), lamaia si mierea, apoi apasati butonul rosu I/Q pentru a activa masinaria. Remarcati faptul ca butoanele corespund unor componente dar nu si pentru vodca si blue curacao. Secretul aici consta in hartia cu notele si bauturile. Asadar incepem cu vodca:

  • pe hartie vodca este a sasea bautura de la cea insemnata cu rosu si se afla in dreptul unui anumit semn muzical. Pe panoul de bauturi se afla o claviatura cu 7 clape iar in dreapta acesteia un buton. In pozitia normala nutonul se afla pozitionat pe aceasta nota deci nu mutati. Apasati pe claviatura clapa a 6-a de la dreapta la stanga (sau a doua de la stanga la dreapta).
  • Blue Curacao este a cincea pe hartia cu notele si are semnul muzical al cheii sol. Mutati butonul spre dreapta apoi apasati clapa a 5-a de pe claviatura de la drepata la stanga (sau a treia de la stanga la dreapta)
  • apasati apoi in ordine semnul corespunzator mierii
  • lamaii
  • cuburilor de gheata
  • amestecarii, semnul din dreapta de tot

Daca nu este corect Helena se va basica. Verificati pasii si incercati din nou cocteilul. Cand este cel corect Helena va canta dar va considera ca nu a fost eficient. Vorbeste din nou cu ea, James isi va aminti ca obinuia sa testeze vocea spargand un pahar de cristal. Plasati pe tablia barului paharul de cristal din inventar si vorbiti cu Helen iar. Acesta se va sparge iar Helena va merge alaturi de Kate in Komlozgrad.

Komlozgrad

Mina: Helena canta pentru Serghei Borodine dar la final o cusca se lasa si o prinde pe Helena inauntru. Folositi clestele pentru fier pentru a taia lacatul apoi urca la automatonul de la orga. Luati mainile lui Oscar folosind surubelnita din inventar.

Intalniti-va cu Helena la liftul deasupra caruia se gaseste un TV si o camera video. Aici cad zabrele prinzand-o pe Kate in mina iar aceasta va da Helenei mainile lui Oscar urmand sa vina si ea daca va evada. Duceti-va catre primul lift, cel cu care ati intrat in mina prima data. In urma lui Kate putul se darama iar inapoi va fi imposibil de mers. Actionati levierul pentru a cobori liftul dar o bomba cu ceas distruge calea cu liftul. In partea dreapta exista insa gura de aerisire iar acum grilajul a fost smuls de suflul exploziei. Urcati la suprafata.

Trenul si automatonul urias: Urcati in tren (Dan va suna) dar acesta nu se misca. Coborati si vorbiti cu Oscar. Bare de fier din automatonul urias blocheaza sinele. Intorceti-va catre liftul spre mina si luati dinamita din cutiile de langa. Plasati dinamita pe piciorul gigantului apoi reveniti in tren.

Trenul trece de automatonul care explodeaza.

Aralbad

James o duce pe Helena in hotel. Coborati din tren si vorbiti cu Oscar apoi mergeti la mecanismul de rasucire a arcului trenului. Invartiti si trageti de levier.

Hotel: Mergeti in hotel si vorbiti cu Felix apoi iesiti din nou la Oscar. Epuizati dialogurile. Felix va veni in fuga anuntandu-va de sosirea unui pachet pentru dvs. Intrati in hotel, la receptie, langa TV gasiti o cutie cu un automaton mamut. (Suna Manson). Felix este sunat si va informeaza ca Helena va asteapta la bar.

Intrati in spa, in sala de mese si vorbiti cu Helena. Iesiti afara ca sa prindeti avionul care aduce provizii de la New York, fara a mai fi necesara masca de gaze, aerul nu mai este saturat de sare.

Afara, pe prima bancuta sade Hans. El semneaza contractul de vanzare a fabricii Voralberg fara a-l citi (e analfabet). Ii spune lui Kate ca va continua calatoria cu trenul catre Syberia si ii cere sa-l urmeze, daca nu  doreste, poate sa ia avionul care pleaca spre New York. Kate refuza. Suna Manson care e incantat si o asteapta pe Kate cu contractul. Aceasta se indreapta spre avion dar se razgandeste. Relatia ei cu Dan era dusa (Dan se incurcase cu Olivia), era satula de serviciul de avocat si de Manson, pusese multa patima in aventura aceasta si spiritul de aventura o cuprinsese.

Kate decide in ultima clipa sa-si continue aventura spre Syberia alaturi de Hans si fuge sa prinda trenul lui Oscar.

The end

Multumim, Benoît Sokal, pentru acest joc minunat.

(Updateuri cu screenshots de ajutor dupa aprobarea Microïds, The Adventure Company si Benoît Sokal. Pentru nelamuriri lasati un comment)

Lasă un comentariu