Wallachian

Where's Xavi???

Dictatoru’, ipocrizia si politica bunului plac


Preşedintele PNL Crin Antonescu şi-a prezentat, ieri, moţiunea pe baza căreia va candida la congresul de săptămâna viitoare. Intitulată „PNL – Prin noi înşine, acum”, moţiunea stabileşte linia politică a PNL pe următoarele 1.000 de zile, adică până la legislativele din 2012. „Mandatul pe care doresc să îl asum şi pe care simplu, deschis, clar, fără ipocrizie şi fără negociere îl cer colegilor din PNL. De aceea am spus că dacă primesc acest mandat îmi asum pentru următorii aproape trei ani, pentru următoarele aproape 1.000 de zile cum spun şi în moţiune până la alegerile parlamentare în 2012, conducerea PNL, în direcţia pe care am angajat-o în faţa electoratului şi în direcţia în care prin răspunsul său electoratul nostru ne cere să mergem”, a spus Crin Antonescu. Printre obiectivele sale – un scor de 30 la sută la alegeri, consacrarea PNL ca titular al dreptei şi intrarea la guvernare ca partid principal.

Puteri sporite „cu inima strânsă”

Antonescu a recunoscut că, prin această moţiune şi cererea de a introduce votul pe liste la congres, le care colegilor „ceva mai multă putere” dar că face acest lucru cu inima strânsă. Preşedintele liberal a vorbit despre „un mandat special” fără să explice clar de ce are nevoie de un astfel de mandat. „Într-adevăr, am cerut, voi cere partidului ceva mai multă putere, departe de a excede cadrele democratice, tradiţia liberală şi ceea ce numesc bunul simţ. Dar este foarte clar că, în acest zid care ne înconjoară, pe noi, clasa politică, partidele, trebuie produsă o breşă şi breşa se produce cu forţa. Nu cer puteri sporite prin acest statut, cer acest sistem pe moţiuni, care implică o echipă alcătuită propusă de către titularul moţiunii, candidatul la preşedinţie”, a spus Antonescu. Dacă modificarea la statut nu va fi acceptată, atunci nu va mai candida: „Există posibilitatea şi cred că e una destul de seriosă să nu-mi fie acordat acest mandat, evident în acel caz nu-mi asum responsabilitatea de a candida şi de a conduce mai departe PNL, pentru că rezultă clar pentru mine că partidul nu e dispus în acest moment la aceste schimbări. E dreptul partidului, mă voi supune decizie sale, voi rămâne membru parlamentar al partidului, dar ca la Congres altcineva să-şi asume o altă responsabilitate”.

Foştii preşedinţi şi şefii de filiale, excluşi din conducerea partidului

Antonescu a mai avut un amendament la actualul statut: foştii preşedinţi ai partidului şi liderii de filiale nu vor mai face parte din Biroul Politic Central ca membri de drept. „E valabil şi pentru preşedintele TNL, pentru liderul Organizaţiei de Femei şi pentru alte structuri. (Membri) de drept, nu pot să fie, pentru că se exprimă o voinţă a candidatul la preşedinţie şi a membrilor echipei de a se asocia şi de a-şi asuma un anumit proiect, pentru că nu poţi să-ţi asumi de drept un anumit proiect”, a susţinut Antonescu. Propunerea sa este o manevră de a-l înlătura pe Călin Popescu-Tăriceanu, pentru că restul de foşti preşedinţi – Mircea Ionescu-Quintus şi Radu Câmpeanu – nu constituie un pericol. De altfel, Antonescu a mai spus încă o dată că Tăriceanu nu va face parte din echipa de conducere pe care o va propune congresului din 5-7 martie.

Asta scrie Gandul astazi, o stire oarecum surprinzatoare pentru infocatii fani ai lui Crin. Pai… cam atat, faptele vorbeste, ca sa zic asa. „Sa injuram pe Basescu… in cor… ridicati mainile in aeeer… la semnalul meu sa-l injuram pe dictator!… Nu-i asa ca e dictator?… (bai Orbane, iti place cum ii joc pe astia? Habar n-au cine-i dictatoru’ aici, ii invart pe fraieri pe degete cum vrea muschiu’ meu, hehehe!).

Habar n-aveti cat de periculos e tipu’. Spre diferenta de Basescu (mediocru de felul sau dar carismatic, cazut la pamant nevinovat, victima a tirului concentrat al celor multi ramasi pe dinafara si care vad in acesta cauza propriilor esece asa cum alergatorii la suta de metri dau vina pe Usain Bolt ca e leat cu ei) Antonescu e inteligent. Iar excesele in cazul oamenilor inteligenti sunt cele mai periculoase situatii pentru ca  ei actioneaza dincolo de transparenta, nu fac erori, gestioneaza toate situatiile in modul cat mai favorabil si nu accepta compromisuri nici chiar daca gresesc prin prisma faptului ca fixismul este starea lor naturala.

Carisma sa, raspunsurile acide, rapide si inteligente precum si o migrarea unei parti a electoratului  basescian, oarecum educat, ce a pus botul la latratul continuu al ratatilor in lupta pentru putere, i-au adus omului doua milioane de voturi. Acum Antonescu manevreaza partidul cu tehnica pumnului in masa in baza acestor voturi. Si nimeni nu comenteaza. Ce este mai interesant insa e faptul ca liberalii chiar nu au nevoie de o mana forte; aflat in criza de personalitati, partidul rasufla prin cei cativa lideri cunoscuti si indepartarea lor prin propunerea autoritara a lui Antonescu va face ca acest partid sa respire prin singurul cap-tractor pe care il va avea: Antonescu. Iar oricare Caesar are Brutusul sau.

UPDATE 4 martie

Delegaţia Permanentă a votat cu 154 de voturi pentru şi 24 împotrivă proiectul de statut propus de Antonescu, în care modificarea principală este alegerea conducerii PNL pe baza unei liste propuse de preşedintele partidului. Noul statut prevede şi desfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte, un Birou Politic format din 32 de membri, dintre care 15 vor fi vicepreşedinţi. Secretarul general al partidului nu va mai fi ales de congres, ci va fi numit şi revocat de către preşedintele partidului.

Speech-ul cel mai aplaudat a fost cel al deputatului Dan Motreanu, fost secretar general. „Ne-ati cerut acum trei luni să sustinem revoluţia bunului-simt. Acum ne cereti să sustinem revolutia bunului-plac. O sa va fie foarte greu sa explicati cetatenilor de ce urmati modelul lui Traian Basescu, al despotului luminat. Singura diferenta este că Basescu spune că vrea să modernizeze tara, dvs. – că vreti să modernizatţi partidul. Să nu credeţi că ati castigat războiul. Au mai fost decizii impuse cu forţa în PNL, dar n-au rezistat”, a spus Motreanu, aplaudat chiar side către sustinatorii lui Antonescu.

Aplaudacii, ridicati-va-n picioare si la comanda mea strigati in cor: Jos dictatorul Basescu, Sus dictatoru’ nostru!!!

Pana si cariatul PSD a respins democratia de haita a alegerii pe liste.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: