Wallachian

Where's Xavi???

Prada si Paciotti vs Obor & Sir


Nu cu mult timp in urma visam ca daca am un punct de sprijin pot rasturna pamantul iar cainii au covrigi in coada. Norocul meu ca m-am trezit repede la realitate si nu m-am mai culcat cu astfel de vise-n gand.

Abia iesit de pe bancile scolii, cu doua diplome-n brate, eram pregatit sa schimb lumea. Predam la doua scoli din Bucuresti de doi ani; nu-mi pasa de salariul din care abia imi permiteam supravietuirea intr-o limita a decentei ce in lumea a treia e considerata lux iar in cea occidentala mizerie. Aveam talent, imi placea, aveam chiar si succesuri profesionale. Eram un dreamer.

Tanar si cu glume-n sac; stiinta cat cuprinde si spirit erau ingredientele prin care mi-am atras elevii sperand sa tranform carbunele in diamante. Clasa a VIII-a B. In toiul unei ore in care veselia era generalizata, dupa incheiera fortata unor medii in spiritul socialist conform caruia „scoala noastra nu are repetenti, corigenti doar doi”, o eleva de etnie incerta dar nationalitate romana imi arunca in modul candid al copiilor ce stiu sa raneasca fara sa vrea si sa spuna inocent adevarul ca imparatul e dezbracat:

– Domnu’, da’ ce pantofi aveti! D-ăia vinde si mama in piata.

Nu era o ironie. Mama micutei domnisoare chiar vindea pantofi in piata si erau de genul celor ce-i purtam.

Mi-a stat inima vreo doua secunde. Nu eram jignit, nici nu ma simteam jignit. Era un mare adevar, erau dintr-un magazin de cartier si costau o fractie din salariul meu, cam fractia pe care mi-o permiteam pentru astfel de cheltuieli. M-am simtit… amarat. Imi rasuna in cap un cliseu pe care il serveam si altora, „invata daca vrei sa ajungi cineva”.

Am zambit incurcat dar n-am negat.

– Sunt sigur ca nu de la ea i-am cumparat, am zis un adevar pe jumatate, cat sa trec peste jenantul moment.

O saptamana si cele 3 luni de vacanta platite am mai stat in invatamant.

Tot din Sir am pantofi si acum (nu aceiasi) dar parca mananc ceva mai bine. Am chiar si abonament RATB, chiar si la masina fac un plin la doua luni.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: