Wallachian

Where's Xavi???

Syberia 2 Walkthrough. Partea IV: Syberia Island


Gasiti fisiere de ajutor pe capitole aici:

Syberia 1

  1. Syberia 1 Walkthrough. Partea I: Valadilene, Alpii Francezi
  2. Syberia 1 Walkthrough. Partea II: Barrockstadt
  3. Syberia 1 Walkthrough. Partea a III: Komkolzgrad
  4. Syberia 1 Walkthrough. Partea IV: Aralbad

Syberia 2

  1. Syberia 2 Walkthrough. Partea I: Romansbourg
  2. Syberia 2 Walkthrough. Partea II: Tinutul de Gheata
  3. Syberia 2 Walkthrough. Partea III: Satul Yukol
  4. Syberia 2 Walkthrough. Partea IV: Syberia Island (prezentat aici)

Ultima parte a WT-ului pentru Syberia 2. Mai scurta dar am preferat simetria cu celelalte patru parti ale ajutorului pentru Syberia 1.

Doar cateva puzzle-uri aici, nu foarte grele, asa cum s-ar fi asteptat jucatorii. In general toate jocurile pastreaza catre final un Boss, incercarea cea mai dificila a jocului dar Syberia prefera sa pastreze linia de dificultate de pe parcursul intregului.

Sa continuam.

Syberia 2

Syberia island

Aisbergul: Iesiti din arca. Nord apoi iar nord. Ridicati coltul de narval (ca un turture).  Continuati-va drumul de-a lungul lantului ancorei si folositi coltul de narval pentru a elibera ancora. Veti constata ca Igor va face din nou probleme.

Mergeti in locul unde se gasesc ouale de pinguin si puneti in cuib papusa Matrioska. Duceti-va in locul unde au fost pinguinii si folositi din nou coltul de narval pentru a elibera sloiul de gheata din banchiza. Veti pluti pana la arca.

Arca: Puteti inspecta camera. Veti gasi pe un perete doua imagini utile mai tarziu. Mutati butoiul din dreptul usii. Iesiti pe usa apoi urcati scara de langa Hans. Ridicati carligul din fildes din dreptul ferestrei apoi reveniti in camera initiala. Urcati-va pe butoi, folositi carligul in slotul potrivit si atasati funia. Coborati si actionati maneta de langa butoi. Doua lucruri bune se vor intampla: Igor va „zbura” de pe arca iar vela ridicata va debloca arca.

Syberia: Faceti dreapta si urcati scara. Clic pe yukolul de aici si ridicati medalionul. Reveniti catre arca si faceti stanga pana veti cobori niste trepte. Clic pe cufarul din plan apropiat si ridicati cele 3 placute din piatra apoi continuati drumul spre nord. Inainte de a ajunge la poarta, pe partea dreapta, veti gasi floarea syberia alaturi de inca o placuta de piatra. Reveniti pe arca si folositi floarea syberiana pe youki si a-l determina sa va urmeze. Mergeti la poarta si actionati levierul ce coboara cusca. Youki va sari inauntru si o va deschide.

Urcati si mergeti in dreptul mecanismului central. Folositi cele 5 pietre din inventar pe discul din partea de jos astfel (secventa o puteti intui inspectand medalionul):

  • prima in lacasul din stanga-jos (ora 7)
  • a doua in partea dreapta (ora 3)
  • a treia in partea stanga-sus (ora 10)
  • a patra deasupra (ora 12)
  • ultima in partea dreapta-jos (ora 5)

Actionati roata si ridicati cheia de fildes din centrul discului. Urcati la Hans apoi coborati pe partea cealalta. Mergeti la mecanismul din stanga, sub roata exista un panou pe care il deschideti folosind cheia de fildes. Ridicati cheia de fildes si folositi-o din nou in al doilea slot (de la stanga la dreapta) din randul de jos al panoului. Actionati roata care va pozitiona goarna-antena de deasupra.

In partea stanga a dispozitivului sunt doua tevi suprapuse cu cate 3 sloturi fiecare. (Solutia acestui puzzle o gasiti pe arca, imaginea de pe un perete). Desupra: acoperiti pe jumatate gaura din mijloc. Dedesubt: acoperiti pe jumatate prima gaura si complet a doua gaura apoi actionati maneta din dreapta completand jocul.

Multumim Benoît Sokal pentru acest joc minunat.

(Updateuri cu screenshots de ajutor dupa aprobarea Microïds, The Adventure Company si Benoît Sokal. Pentru nelamuriri lasati un comment)

8 răspunsuri la „Syberia 2 Walkthrough. Partea IV: Syberia Island

  1. Pingback:Syberia « Kingdom of Lemurians

  2. costy ianuarie 5, 2011 la 17:49

    multumim foarte mult

  3. Anonim septembrie 9, 2011 la 19:50

    Multumesc !! ptr detalii ! Pana la a 3 parte m-am chinuit singur fara sa stiu , si mia luat cam 3 saptamani =)) !! Probabil asta este si esenta jocului sa le descopri singur ! odata ce am citit aici am terminat jocu in cateva ore !!
    Oricum Buna treaba !!

  4. cristi septembrie 9, 2011 la 19:51

    Multumesc !! ptr detalii ! Pana la a 3 parte m-am chinuit singur fara sa stiu , si mia luat cam 3 saptamani =)) !! Probabil asta este si esenta jocului sa le descopri singur ! odata ce am citit aici am terminat jocu in cateva ore !!
    Oricum Buna treaba !!

  5. florin iunie 15, 2012 la 08:52

    Multumesc mult l-am mai jucat acm 1 an nu l-as fi reusit fara ajutorul vostru Ms fff Mult

  6. stefan m martie 2, 2014 la 10:11

    pfiu, multumesc! in ritmul in care joc eu jocuri mi-ar fi luat 3 ani daca nu aveam ajutor de aici… am apelat doar cand m-am blocat de-a binelea. foarte de ajutor comentarii de genul „mergeti paralel cu linia ferata” ,etc. m-au fc sa ma orientez foarte usor.

    • King Julien martie 4, 2014 la 20:27

      Adevarat, destul de incurcata harta in satul Yukol. Si eu m-am invartit grozav pe acolo la inceput, voiam sa ajung la fantana si nimeream de 3-4-5 ori pe la tobe, pe la pestera, pe afara… Apoi m-am obisnuit dar am jucat destul de mult, cautand indicii a trebuit sa ma invart fara rost pe acolo.

Lasă un comentariu