Wallachian

Where's Xavi???

Casa Poporului mall?!


Micutul Prigoana vine cu o propunere: sa mutam parlamentarii in alta cladire (poate fosta cladire a Bibliotecii Nationale) si sa facem in Casa Poporului mall cu tot ce presupune: cinematografe, cofetarii, magazine, tot tacamul.

Pare hilar si te umfla rasul gandindu-te ca e posibil sa ai o saormerie intr-o camera, un stand gen Europa unde sa gasesti chinezarii, aripioare KFC, toale Kenvelo si parfumuri Bvulgary. Dar sa analizam la rece.

Monstrul asta, a doua cladire a lumii dupa Pentagon, consuma pentru intretinere 1.800.000 de dolari pe an. Da, ati inteles corect, pentru curent electric, curatenie, apa, paza si toate cele noi platim pentru o cladire cat pentru energia consumata de orasul Ploiesti, totul spre singura utilitate de a oferi spatiu adecvat pentru 300 de grasi care sa doarma pe ei acolo, sa se certe de ochii lumii, sa citeasca ziarul in timpul sedintelor, sa se tunda la frizeria dedicata lor alaturi, sa manance la pretul unui bon de masa la cantina de alaturi, si tot asa. Intre doua vizite la wc mai voteaza (nepoata daca matusa nu-i prezenta, colegul de banca daca cel de partid s-a trezit tarziu si n-a mai avut chef sa treaca pe la serviciu) si cate o lege prin care ouale de bibilica sunt exceptate de la taxe pentru ca are vreunul dintre ei tirurile cu ouale de bibilica-n vama.

Cacaciosul asta mic al lui Prigoana nu gandeste deloc rau, cel putin nu in cazul asta. De ce sa nu dam poporului ce-i al poporului? Sa poate fiecare sa vada minunea iesita din sudoarea poporului congolez, sa aduca profit gigantul mancacios de resurse?

In locul saormei se intrevad posibilitati si oportunitati nebanuite: zone de entertainment, de culturalizare, de utilitati publice; sali de conferinte, targuri si expozitii de carte, de arta, muzee, sectoare dedicate operatorilor comerciali care sa plateasca pentru spatiu pana le cad gradele, reprezentante respectabile, hoteluri, cazinouri, etc. Fara niciun efort investitional gaura aspiratoare de bani poate produce bani, locuri de munca, poate atrage turisti, investitii si oportunitati de afaceri, asta intr-o tara aflata in foame de bani, palmuita de criza si paralizata la a mai face investitii generatoare de profit abia pe termen lung.

Indiferent de solutia optima de a o transforma din minus valoare in plus valoare, simpla cazare a hahalerelor parlamentare acolo pe bani grei este o decizie paguboasa si exemplul perfect de cum isi da congolezul singur cu sutu-n cur. Aminteste de o anumita etnie care si-a tras un palat cu zeci de turnulete, termopane, bai de marmura si zeci de camere apoi si-a facut un cort afara in care stau inghesuiti cu puradei, porci, cai si caruta; stau in jurul focului seara si admira magaoaia razand manzeste si mandri de casa pe care o poseda.

Reclame

Un răspuns la „Casa Poporului mall?!

  1. antiignorantu Ianuarie 15, 2010 la 00:01

    cladirea poate fi folosita ptr pelerinaj si ortodoxie….. peretii sa fie plini de afise cu maxime si citate din inteleptii si sfintii lumii – sa fie intelese de la copii pana la batrani … plus arta romaneasca de toate tipurile dar cu bun simt nu arta xxx … afisate toate porturile taranesti din toate zonele tarii … etc… cultura istorie arta medicina isihasta ETC. biblioteci diverse ETC.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: