Wallachian

Where's Xavi???

Moralitatea intre plus si minus infinit


Nu suport nudistii, ma enerveaza conceptul de nudism. De ce? De chichi. Ii tolerez, le ofer o plaja undeva pe luna doar pentru ei deci sa-mi fie trecuta cu vederea asa grozavie. In fond ar trebui sa mi se multumeasca pentru ca eu exist pentru ca ceilalti sa poata avea o parere diferita.

Sub pretextul tolerantei, al bronzarii uniforme, al libertatii, al dezinhibarii si al dezbracarii de grelele haine ale ipocriziei, de ‘falsa pudoare’, ne cream o baza de argumente ca sa ne destrabalam. Nu, nu e ‘falsă’ pudoarea moralistilor, nu ei sunt ipocritii ci ceilalti, cei care fac din lupta impotriva asa-zisei cenzuri o justificare pentru exprimarea libidinoseniei.

Vad peste tot mandri purtatori de tricouri cu Che Guevara care habar n-au cine a fost acesta sau dimpotriva, cunoscandu-i biografia mai bine decat un istoric, dar fara a intelege catusi de putin simbolul pe care il reprezinta. Ne cream idoli, folosim clisee la moda si ne dam revolutionari printr-un snobism de duzina ca sa dam in cap anumitor standarde sociale pe care le consideram depasite. Facem tot ce putem ca sa rupem lanturi ruginite pentru ca noi suntem vizionari si nu avem ochelari de cal, pentru ca noi vedem modern datorita plasmei din dormitor si laptopului cu 4 gigi de memorie ce da refresh in 3 milisecunde paginilor pornografice.

Ce urmeaza? Legalizam marijuana? Done. Legalizam prostitutia? Done. Legalizam LSD, metadona, xtazy, cocaina? Vom accepta casatoriile homsexuale? Done. Casatoriile dintre om si maimuta, om si cal, om si tantar, cal si magar, furnici si purici? Unde punem hotarul? Unde tragem linia moralitatii ca sa stim cand o depasim? Dracu’ stie, nu conteaza, suntem tarati de societatea asta nesuferita, plina de bosorogi ce traiesc in secole apuse si nu ne inteleg, nu ne lasa sa facem sex pe masa, pe sub masa, pe lustra, prin pomi si-n supermarketuri, ne judeca nepotrivit si ne catalogheaza, creeaza nume si manifestari specifice de noi boli si apoi ni le atribuie pentru a explica deviatiile noastre comportamentale care nu sunt, evident, decat manifestari ale normalului.

Sa nu credem ca nu exista si cei care rosesc atunci cand le spui ca ai descoperit cum sta treaba cu barza. In toiul unei actiuni frenetice de sarut in parc niste mosi au inceput sa scuipe scarbiti comentand oripilati cum ‘isi baga aia doi limba-n gura unul celuilalt’. Din fericire n-au facut si legi care oficial sa stabileasca barza drept factor decisiv al natalitatii si nici sa interzica  sarutul pasional in public (cel putin nu au facut politica de stat din asta, legi tampite exista peste tot). Sa nu cadem in extreme.

Sunt ateu convins. Detest biserica pentru excesele sale dar o apreciez pentru straduinta sa de a pastra o minima moralitate; picul de decenta si verticalitate necesar hranirii spiritului. E placut trupul uman in goliciunea sa dar parca mai erotic apare sub un pic de textila, sub misterul unor diafane nimicuri.

Poti intinde si trage de standardele societatii ca de un elastic, in final judecata de valoare o va face societatea prin elitele sale (si nu prin masa sa cantitativa) in diferite momente al dezvoltarii sale ca civilizatie, cultura si ce mai vreti voi (nu consider civilizatia drept dezvoltare ca un grafic evolutiv ce are o sageata cu varfu-n sus ci o linie temporala orizontala pe un grafic istoric). Dixit.

Sarcasmul il descoperiti voi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: