Wallachian

Where's Xavi???

Snooker time


Imi place snookerul. Sa-l urmaresc doar ca de jucat nu prea s-a ivit ocazia. Cand spunem sport de gentlemani ne gandim de obicei la golf sau tenis dar eu ma gandesc la snooker. Inca nu am reusit sa fac o distinctie clara daca sportul asta presupune super imaginatia unui desenator sau logica de fier a unui matematician euclidian. Dar stiu sigur ca presupune o masa scumpa, o casa incapatoare si multe, multe ore de antrenament. Evident si talent.
Imi pare interesant de urmarit un meci de snooker comentat de profesionisti. Cad in cur zicand „imposibil” cand comentatorii anticipeaza lovitura si explica pozitiile viitoare ale bilelor, de unde si concluzia certa ca nu-s nici desenator si nici matematician euclidian.
Cel mai talentos jucator de snooker este, conform colegilor sai, Ronnie O’Sullivan. Imi place tipul, joaca rapid, dezinvolt si cu multa imaginatie. E spectaculos atat prin prisma jocului cat si prin modul in care soarta l-a varat in lumea snookerului. Tatal sau, proprietar de sex shopuri si invartacios prin lumea interlopa, a primit un cadou de 18 ani de inchisoare pentru uciderea bodyguardului unui mafiot in 1992. Micutul Ronnie isi pierdea vremea prin cluburile unde isi facea veacul tatal sau si exersa jocul. La 15 ani izbutea breakul maxim, la 16 devenea profesionist, la 17 batea recordul reusind 38 de victorii consecutive in partide oficiale. In 1997 un nou record, cel mai rapid break maxim din istorie, 5 minute 20 secunde.

Alaturi de Ronnie Stephen Hendry are 9 breakuri maxime. Tot Hendry detine si cele mai multe titluri mondiale din istoria snookerului modern, 7 titluri, multi considerandu-l pe Stephen prin prisma rezultatelor drept cel mai bun player. In aceeasi masura Steve Davis poate concura la acest titlu cu succes, fara indoiala cel mai spectaculos jucator din istoria snookerului, cu un plus chiar si asupra lui Ronnie din acest punct de vedere; Steve este cel care a dominat anii ’80 obtinand 3 titluri mondiale, detinatorul si celui mai mare break neoficial, 155 de puncte.
Indiferent de parti pris oricare partida in care vedem pe vreunul dintre acestia e o incantare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: