Wallachian

Where's Xavi???

10 pentru Congo


10 negri mititei lupta an de an pentru gloria de a fi congolez adevarat.

Ca un popor viteaz si cu mari talente, concetatenii nostri au dat masura prostului care nu-i prost destul fara a fi si fudul. Ne credem mari mingicari, tinem picurele cu sutele pe genunchi, pe cap, pe umar, pe sub umar, driblam pana ne sar ghetele din picioare si votam in top 10 mari congolezi pe cei mai competenti dintre noi. In anul in care Congo a fost umilita ca niciodata in seculara istorie fotbalistica ce a durat 30 de ani (umilinte pe banda rulanta acasa si in deplasare, la scoruri demne de lamers’ guiness book), in anul in care avem dublu campion la gimnastica un om care aproape ca renuntase la viata sportiva si cu grave probleme de sanatate, cand avem un campion mondial la box, un baiat plecat dintr-o comuna uitata de lume si care a reusit datorita talentului si perseverentei…. in anul de gratie 2009 ce puteam alege altceva decat un Adrian Mutu, Cristi Chivu, Banel Nicolita si Mirel Radoi drept marii sportivi ai natiunii?

Dar am recuperat la mari ziaristi. Nimic nu-i mai impresionant decat un baietas talentat care sa injure cu perseverenta pe seful congolez zi de zi timp de 5 ani.Si da-i si trage-i stramoseste din toate pozitiile. Ca un gazetar adevarat, impartial dar cu opinii ferme, omul nostru e numa’ bun de cel mai bun. Probabil la cel mai bun comic va fi ales CTP.

In sfarsit, cel mai bun politician pare ca-si merita premiul, o alegere ciudata de vreme ce congolezii folosesc de obicei partea dorsala atunci cand incearca sa voteze. Doua mandate prezidentiale reprezinta apogeul carierei oricarui politician, premiul venea firesc daca tinem cont de acest mic neimportant amanunt. Daca votantii au ales cu cap au venit colegii de categorie ai castigatorului sa-si dea cu stangul in dreptul (cu bata-n balta, cu mucii-n fasole, etc). In vreme ce toti ceilalti competitori din diferitele categorii si-au laudat si felicitat campionul, politicienii au avut grija sa-l ponegreasca si sa-si verse naduful pe al lor.

Ca-n Congo la nimenea. Bine ca nu dam noi premiile Nobel, am candida cu sanse la cea mai buna emisiune horror sau, depinde cum privesti, la fratele mai mare si mai talentat al Festivalului Circului de la Monte Carlo.

Astept urmatoarea gala „Zevzece pentru Romania”.

WE LOVE CONGO!!!!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: