Wallachian

Where's Xavi???

Columbo undercover?


Il mai stiti pe Columbo? Detectivul cu capul in nori, dezordonat si briliant totodata?

Serialul care facea furori difuzat la postul ABC are un nou nume, o distributie noua si o abordare diferita. Creat complet diferit de principiul whodoneit, Columbo schimba modelul serialelor politiste de pana atunci, plictiseala ce te cuprindea si derulai filmul inainte pentru a descoperi criminalul. In cazul lui Columbo stiai criminalul si modus operandi, te surprindea genialitatea aerianului detectiv si-l urmai pas cu pas in actiunile sale de identificare, dovedire si arestare.

Monk este un serial contemporan. Desi diferit de serialul anilor 70-80 prin abordarea temei centrale unde alterneaza modul whodoneit cu howdidit nu poti sa nu remarci asemanarea celor doua personaje centrale: plini de fobii, aparent neatenti si lasand senzatia de ‘tampitei’ ambii sunt in acelasi timp geniali, extrem de atenti si cu o memorie fantastica. Nu sunt in stare de nimic altceva decat sa gandeasca. Si o fac bine.

Exista si diferente intre cei doi iar cea mai evidenta este insa un pilon in plus la ideea ca vechiul serial Columbo este resuscitat si imbracat modei contemporane: pe cat de dezordonat este Columbo pe atat de ordonat si metodic este Monk. Extreme care (se) atrag. Desigur, primul lucreaza singur, al doilea nu, Columbo este in politie, Monk numai este, etc. Cam putin insa.

Asa cum Columbo spargea tiparele si se bucura de audiente uriase la fel Monk isi spulbera concurenta. Audienta incredibila a ultimului sezon Monk a coincis cu cea mai slaba prestatie a noului Stargate Universe, o continuare nefericita a celebrelor Stargate (SG-1 si Atlantis).

Just one more thing: you’ll thank me later.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: